Wahnsinn! Wereldkampioen Duitsland is halverwege virtueel uitgeschakeld en kruipt in extremis nog door het oog van de naald

23 juni 2018 21:58

Duitsland is nog niet uitgeschakeld! Het zag er nochtans lang zo naar uit tijdens een nieuwe wanprestatie tegen Zweden, maar in een onwaarschijnlijk einde (minuut 95!) schoot Kroos - tot dan de slechtste man op het veld - zijn land in een delirium.

De Duitsers hoorden het op voorhand al donderen in Keulen. Na de uitschuiver in de openingsmatch werden Plattenhardt, Hummels, Khedira en Özil geslachtofferd, terwijl Hector, Rüdiger, Rudy en Reus mochten bewijzen dat ze het beter konden. Of ze dat ook deden? Tja...

Der Untergang

Pas op, die Mannschaft begon uitstekend aan de match en greep Zweden meteen naar de keel. Toch kwam het erg goed weg op de eerste counter: Berg mocht moederziel alleen op Neuer aflopen, die er wel uitstekend tussenzat. Alleen bleek uit de herhaling dat de Zweedse spits duidelijk gehaakt werd door Boateng en dus eigenlijk een penalty verdiende. Noch de ref, noch de VAR greep in.

Daarna kreeg Duitsland nog een serieuze domper te verwerken. Middenvelder Rudy kreeg een voet in het gezicht en begon meteen te bloeden als een rund. Met vermoedelijk een gebroken neus moest Gündogan hem vroegtijdig komen vervangen. 

Maar dan... Kroos begon te klungelen op de eigen speelhelft en zo mocht Zweden een snelle aanval op poten zetten. Toivonen nam een lange bal aan en ondanks het stoorwerk van Rüdiger mocht de aanvaller het leer enig mooi over Neuer wippen. De Zweden zowaar op 0-1 en Duitsland virtueel uitgeschakeld.

Die Wiederaufstehung

Löw moest tijdens de rust een wit konijn uit zijn hoed toveren en dat deed hij ook, want de tweede helft kon onmogelijk beter beginnen. Amper drie minuten duurde het voor Werner de bal kon voorzetten naar Reus en die maakte zijn allereerste WK-goal met een knappe volley.

Het was het startsignaal voor een Duitse belegering. Pompen of verzuipen voor de Zweden. Die Mannschaft gaf geen grasspriet meer vrij en kreeg tal van kansen via onder meer Müller, Kroos en Gomez.

De bal wou er echter niet meer in ondanks de grote druk en in het laatste kwartier, wanneer eigenlijk het slotoffensief van de Duitsers pas echt moest beginnen, kwam Zweden weer in het spel. Tot overmaat van ramp pakte Boateng nog een tweede gele kaart en moest zijn ploeg met tien verder.

Zelfs met een gelijkspel was zo goed als uitgeschakeld, maar dat was buiten Kroos gerekend. Tot dan was hij zowat de slechtste speler op het veld met de ene vergissing na de andere, maar in de 95ste (!) minuut schilderde hij het leer op een stilstaande fase in de verste kruising. 2-1 en absolute Wahnsinn!

Om af te sluiten de alombekende slogan: 'Een voetbalmatch duurt 90 minuten... En op het eind winnen de Duitsers."

Yannick Lambrecht

Zweden \\ Duitsland
 
 
Reacties.