Eerste ooit, meeste ooit, beste ooit: Rode Duivels klimmen naar hoger niveau en breken tal van records

23 juni 2018 17:22

Wereld, hier is België! De Rode Duivels speelden misschien wel één van hun beste matchen ooit op een Wereldbeker en het is dan ook geen verrassing dat zo'n prestatie prachtige statistieken en records met zich meebrengt.

België-Tunesië was tot zover de wedstrijd met de meeste doelpunten van dit WK. Enkele uren geleden was dat nog de straffe 3-3 van Spanje en Portugal.

Als we naar de vorige WK's kijken, wordt pas echt duidelijk hoe doeltreffend de Duivels zijn: na amper twee wedstrijden zijn er al meer goals gevallen dan in 2002 én 2014.

Daarbij was de vijfklapper van Lukaku, Hazard en Batshuayi de meest productieve ooit. Nooit eerder scoorde België vijf keer op een WK.

Weergaloze Lukaku

Wie goals zegt, zegt Lukaku. Big Rom maakte nummers zes en zeven op grote toernooien en zo is hij ook op dat vlak de beste Belg ooit.

Cristiano Ronaldo telt er evenveel (4), maar Lukaku is wel veruit de efficiëntste. Als hij binnen het kader mikt, gaat de bal áltijd tegen de netten. 

Voor de beste allround-afwerker moet je ook al bij Lukaku zijn. Hij is de eerste speler van dit WK die met zowel rechts, links als het hoofd raak kon treffen.

Yannick Lambrecht

Tunesië \\ België
 
 
Reacties.