Einde van de tweede ronde: onnoemelijk zwak Polen mag zijn koffers pakken aan de hand van overmachtig Colombia

24 juni 2018 21:55

De tweede groepsronde werd zondagavond afgesloten met de uitschakeling van Polen. De Oostblokkers lieten werkelijk niks meer zien; Mina, Falcao en Cuadrado mochten de oververdiende 0-3 voor Colombia vastleggen.

De onverwachte verliespartijen hadden hun tol geëist, want de bondscoach van zowel Polen als Colombia voerde vier wissels door. Onder meer ex-Bruggeling Izquierdo moest het bekopen.

Voetbal is oorlog

Op dan naar het rugby-... Euhm, voetbalverslag. Juist. De spelers ontsierden de wedstrijd door constant in de tackle te gaan en de ene na de andere fout te maken. Aguilar was weinig verrassend het eerste slachtoffer en moest zelfs op een draagberrie van het veld.

Het gewelddadige spel zuigde het tempo volledig uit de match en dat zorgde voor een groot gebrek aan doelgevaar. In het eerste halfuur kwam er zelfs geen enkele poging tussen de palen.

Maar de eerste die er wel tussenzat, was ook meteen raak. James Rodrigues zwiepte de bal na een korte corner voor doel, doelman Szczesny kwam hopeloos te laat en Barça-verdediger Mina kopte zijn opzetje perfect binnen. Colombia kwam nog aandringen, maar het bleef 0-1.

Makke Polen

Je zou dus verwachten dat Polen, na geen enkele kans bij elkaar gevoetbald te hebben, een andere tactiek zou overwegen in de kleedkamer? Think again, pal. Zowaar nog slomer en ziellozer dan ervoor schoffelden ze over het veld, terwijl de blauwhemden mochten doen wat ze wilden. 

Lewandowski probeerde nog een beetje en kwam bij momenten zelfs de bal persoonlijk ophalen in de verdediging om dan het volledige veld over te lopen, maar het mocht niet baten. Ook invaller Teodorczyk kreeg geen schot meer in de zaak.

Logisch resultaat

Het was dan ook geen grote verrassing dat Colombia er nog een paar bijlapte. Falcao mocht de bal  eerst onder doelman Szczesny schuiven voor de 0-2. Niet veel later kreeg James na een slechte inworp een zee van ruimte in de rug van de verdediging en hij bood Cuadrado met een schitterende assist de 0-3 aan. Die zette de eindscore vast. Colombia kijkt dus verder, Polen neemt afscheid van het WK.

Yannick Lambrecht

Polen \\ Colombia
 
 
Reacties.