Georges "90%" Leekens heeft nog altijd iets met percentages: "Bij deze Rode Duivels zie je 5% van mijn werk"

24 juni 2018 20:59

Georges Leekens wordt nog altijd achtervolg door één welbepaalde uitspraak die hij deed toen hij destijds de Rode Duivels inruilde voor Club Brugge. 90% van zijn werk bij de nationale ploeg was immers gedaan, stelde hij.

In De Zevende Dag kreeg de man die voor ons land twee keer als bondscoach fungeerde de vraag hoeveel procent van zijn werk we anno 2018 zien bij de huidige nationale ploeg: "5% omdat er dus een heel goeie organisatie staat, er sprake is van een uitstekende mentaliteit en er intelligentie in die groep zit. Toen ik deze gasten onze mijn hoede had van 2010 tot 2012 waren het nog jonge jongens van 18, 19 of 20 jaar", aldus Leekens. 

Volwassen geworden

"Ze speelden toen nog bij kleinere clubs en nu zitten ze allemaal bij grote clubs of absolute topclubs. Deze spelers hebben zichzelf gemaakt. Ik ben enorm blij en het doet mij ontzettend veel deugd en warm aan het hart als je die jongens ziet evolueren naar echte mannen. Ze zijn volwassen geworden en hebben een enorme ambitie. De top is nog niet goed genoeg. Je ziet hoe iemand als Romelu Lukaku écht wilt scoren en dat ook doet. Deze jongens zijn ook dezelfde jongens en mannen gebleven, maar met een winnaarsmentaliteit. Ze kunnen afzien en hebben de kritiek  eigenlijk omgezet in iets positiefs."




 

Glenn Bogaert

België
 
 
Reacties.