"Ik heb de linksback van Tunesië tijdens de live-uitzending de twaalfde Rode Duivel genoemd. Hoe die stond te prutsen, is zelden gezien op een groot toernooi"

24 juni 2018 18:32

We genieten een dag later nog altijd na van die klinkende 5-2 zege tegen Tunesië, maar de vraag die zich toch wel aandient: waren wij nu zo geweldig goed of was onze tegenstander zo ontstellend zwak?

Peter Vandenbempt, die in Rusland een bevoorrechte getuige was van de demonstratie van Eden Hazard en co, zwaait terecht met lof voor onze Rode Duivels, maar fronste toch ook de wenkbrauwen bij het vertoon van Tunesië. 

"Het was een soort opendeurdag, moet ik zeggen. Ik heb gehoord dat we dat niet mogen zeggen, maar ik doe het toch: Tunesië heeft ongelofelijk naïef verdedigd, heeft de deur wagenwijd opengezet en zette ongecontroleerd druk", klinkt het bij Sporza. 

"Daarnaast maakte het ongelofelijk veel individuele fouten. Ik heb hun linksback tijdens de live-uitzending de twaalfde Rode Duivel genoemd. Hoe die stond te prutsen, dat is zelden gezien op de eindronde van een groot toernooi. En zo waren er nog wel een paar", stelde voetbalman van Radio 1.  

"De 5-2 is een combinatie van twee zaken: de Tunesiërs waren verdedigend onbegrijpelijk zwak en de Belgen waren outstanding in het aanvalsspel. Dan krijg je een wedstrijd waarin België 5 keer scoorde, maar het had ook 15 keer kunnen zijn."

Glenn Bogaert

Tunesië \\ België
 
 
Reacties.