Reken maar dat de Verminator er klaar voor is: "Zelfs mijn Engelse vrouw is voor België donderdag"

24 juni 2018 13:54

Thomas Vermaelen en Vincent Kompany reisden geblesseerd af naar het WK en speelden nog geen minuut. Die eerste maakt een grote kans om tegen Engeland aan de aftrap te staan. Uiteraard een speciale wedstrijd ten huize Vermaelen.

“Hey, ik heb niet gespeeld, hé”, aldus Thomas Vermaelen toen hij bij ons aankwam in de mixed zone. We wilden uiteraard vooral weten hoe het nu ging met de centrale verdediger van FC Barcelona en de Rode Duivels. “Goed, heel goed. Ik ben klaar”, luidde het verlossende antwoord van The Verminator.

“Ik heb deze week goed kunnen trainen”, ging hij verder. Er is een grote kans dat hij aan de aftrap verschijnt voor de wedstrijd tegen Engeland. Voor Vermaelen, wiens vrouw Engels is, is het uiteraard een speciale wedstrijd. “We hebben het al besproken, ze is voor België, hoor”, lachte hij. “Natuurlijk gaat ze voor haar man supporteren.”

Ik heb goed intens getraind, het belangrijkste blijft zonder pijn te voetballen -Thomas Vermaelen

Matchritme is geen vereiste voor Vermaelen om te presteren, dat bewees hij al meerdere keren in zijn carrière. “Ik heb goed intens getraind en ik voel me goed. Op een WK probeer je zo lang mogelijk te trainen om dat ritme op te pikken. Ik zou graag meer spelen, maar dat is er nu niet bij. Het belangrijkste blijft zonder pijn te voetballen.”

Sander De Graeve

Tunesië \\ België
 
 
Reacties.