Europa League: AZ gaat kopje onder in Kazachstan, tripjes naar Polen voor Genk én Gent in volgende ronde?

26 juli 2018 22:36

KRC Genk maakte de nodige indruk tegen Fola Esch, maar er waren natuurlijk nog heel wat andere teams die op donderdag in actie kwamen in de Europa League. We gieten het voor jullie in een overzichtje.

KRC Genk is bijna zeker van de volgende ronde, maar zal dan verder moeten reizen dan Luxemburg. Soligorsk en Lech Poznan speelden in de heenmatch alvast 1-1 gelijk, waardoor een tripje naar Polen het meest logische lijkt.

Dat is ook zo voor de Buffalo's. Jagiellonia Bialystok won namelijk met het kleinste verschil in eigen huis van Rio Ave. Machaj zorgde al vroeg in de wedstrijd voor het enige doelpunt. De winnaar van dat duel neemt het in de volgende ronde op tegen AA Gent. 

En verder? 

Bordeaux won met 0-1 bij Ventspils, Lukas Lerager (ex-Essevee) stond in de basis bij de Girondins. AZ (John van den Brom, Marco Bizot) liep een ferm blauwtje bij Kairat: 2-0.

Massimo Bruno kwam niet van de bank bij RB Leipzig tegen Hacken (4-0), De Almeida verloor met Niederkorn bij Honved (1-0), Ujpest verloor zwaar bij Sevilla, ... Het overzicht hier:

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Rio Ave \\ Lech Poznan \\ Shakhtyor Soligorsk \\ Bialystok
 
 
Reacties.