De avond had er héél anders kunnen uitzien voor krachtig maar inefficiënt KV Kortrijk: "Die bal moest altijd de tribune invliegen"

11 november 2018 22:40

KV Kortrijk heeft gestreden voor wat het waard is, maar de 0-2 nederlaag tegen Standard was toch weer aan hetzelfde probleem als zo vaak te wijten: efficiëntie. De ploeg van Glenk De Boeck kwam achter na 19 seconden en zou niet meer terugkomen op het scorebord.

"Wat een dramatisch begin... Die bal moest altijd de tribune invliegen. Ik wist wel dat Michel na die Europese verplaatsing zou zeggen tegen zijn mannen om furieus te beginnen", zuchtte De Boeck.

"Toch moet ik mijn spelers van harte feliciteren. Na die moeilijke beginfase heb ik veel acties, kansen, mentaliteit en vertrouwen gezien... Maar geen punten. De beste ploeg heeft vandaag verloren."

De beste ploeg heeft vandaag verloren - Glen De Boeck

Het mag duidelijk zijn dat de afwerking hét grote heikelpunt is in Kortrijk. "Iedereen looft ons om het spel, maar we moeten efficiënter zijn. Al kunnen we ook niet verwachten om tien open kansen te krijgen tegen een Standard dat zo laag en georganiseerd staat. Dan vliegt elke gekadreerde kans van hen ook nog eens binnen, want buiten de goals hadden ze er geen."

De Boeck was ondanks het resultaat nochtans zeker niet ontgoocheld. "Meteen na de wedstrijd spelen de emoties een rol en dan is dat frustrerend, maar ik zou enkel ontgoocheld zijn als we met 0-2 verloren en niet hadden meegedaan. Dat was duidelijk niet het geval. Grote felicitaties aan mijn ploeg."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Standard \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.