Drie ploegen, twee tickets: welke teams plaatsen zich voor play-off 1? Een overzicht van de resterende programma's

13 februari 2019 11:30

Met nog vijf speeldagen te gaan nadert de Jupiler Pro League het einde van de reguliere competitie. De strijd om de laatste play-off 1 tickets is nog lang niet beslecht en belooft razend spannend te worden.

Huidige top 4

Racing Genk gaat autoritair aan de leiding en telt ondertussen al elf punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge en twaalf op nummer drie Antwerp. Het is ook de enige ploeg die reeds mathematisch zeker is van play-off 1. Voor Club en Antwerp moet er evenwel al heel veel gebeuren om er niet bij te zijn, idem voor nummer vier Standard.

Voor het zesde en laatste plekje lijkt het een tweestrijd te gaan worden tussen Anderlecht en Gent, maar ook STVV heeft zijn schaapjes nog niet volledig op het droge. Drie ploegen, twee tickets: een overzicht van de resterende programma's.

STVV

Trainer Marc Brys gooit dit seizoen hoge ogen bij STVV en de felbegeerde stek in play-off 1 is bijna binnen. De Kanaries tellen vier punten bonus op Anderlecht en Gent.

Met verplaatsingen naar Zulte Waregem, Club Brugge en ploeg in vorm Moeskroen en thuismatchen tegen Charleroi en Gent staat hen wel nog een verraderlijk programma te wachten. De slotmatch thuis tegen de Buffalo’s zou van doorslaggevend belang kunnen zijn.

Zulte Waregem-STVV

STVV-Charleroi

Club Brugge-STVV

Moeskroen-STVV

STVV-Gent

Anderlecht

Anderlecht dat play-off 1 niet haalt, het zou een primeur zijn. Nieuwe trainer Fred Rutten sprokkelde voorlopig een magere 4/12, met afgelopen zondag nog kostbaar puntverlies in eigen huis tegen Zulte Waregem. Het is nu of nooit voor de Brusselaars, want elke misstap kan fatale gevolgen hebben.

Veel zal afhangen van nakende tweeluik op Antwerp en thuis tegen Club Brugge. De drie overige wedstrijden zijn in principe haalbare kaarten: ze gaan op bezoek bij Lokeren en Oostende, de laatste en derdelaatste in de stand, en ontvangen tussendoor nog Kortrijk.

Antwerp-Anderlecht

Anderlecht-Club Brugge

Lokeren-Anderlecht

Anderlecht-Kortrijk

Oostende-Anderlecht

Gent

De Oost-Vlamingen verloren op de afsluiter van speeldag 25 enigszins verrassend met 1-2 van Moeskroen. De bekerfinalist kan zich dus ook geen nieuwe misstappen meer permitteren, wil het zich bij de eerste zes scharen. Zij bekampen achtereenvolgens nog Waasland Beveren, Standard, Zulte Waregem, Oostende en STVV.

Waasland Beveren-Gent

Gent-Standard

Zulte Waregem-Gent

Gent-Oostende

STVV-Gent

Charleroi en Kortrijk

In principe komen deze twee ploegen ook nog in aanmerking om play-off 1 te halen, met respectievelijk drie en vier punten achterstand op Anderlecht en Gent. Er moet echter al veel gebeuren wil het zo’n vaart lopen.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ STVV
 
 
Reacties.