Deschacht denkt aan 9 op 15: "Stunten tegen Standard, Genk of Anderlecht"

13 februari 2019 08:37

Het leeft weer bij Lokeren. Na de winst tegen Antwerp is het vertrouwen er opgekrikt. Olivier Deschacht wil tot zijn laatste snik vechten om de club in eerste klasse te houden en heeft daar een 'realistisch' objectief voor vooropgesteld.

Deschacht weet wat er nodig is om in 1A te blijven, ondanks het moeilijke programma. "We hopen op een rapport van 9 op 15", zegt hij in S/V Magazine. "Puur intuïtief bekeken is dat het maximaal haalbare. Mochten we dat kunnen, dan zou me dat een fantastisch gevoel bezorgen. En dan moeten we hopen dat onze concurrenten niet te veel punten meer sprokkelen."

Dus een stunt is nodig. "Winnen op verplaatsing bij play-off 1-kandidaten Standard en Genk of thuis zegevieren tegen Anderlecht, een van die drie wedstrijden moeten we kunnen stunten. Maar we blijven afhankelijk van de fouten van anderen. Efficiëntie – aanvallend en defensief – speelde ons te vaak parten. We maakten het niet af of gaven een goed resultaat te eenvoudig weg. Zoals tegen KAA Gent, KV Oostende of SV Zulte Waregem. Het lag zeker niet aan de trainers, enkel de spelers treffen schuld."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.