Ingebrigtsen en Clement zagen een heel andere wedstrijd: "Zij hadden geluk, wij niet"

22 november 2019 23:12

Soms vragen we ons zelf ook af welke wedstrijd een coach gezien heeft. Nu goed, het is Käre Ingebrigtsen zijn taak om het positivisme te behouden in moeilijke tijden. Maar we hoeven het er niet mee eens te zijn. En ook Philippe Clement niet...

Ingebrigtsen verwonderde iedereen door te zeggen dat hij Oostende een goeie wedstrijd zag spelen. "Het was een gelijkopgaande wedstrijd tot de rode kaart. Daarna kreeg Club Brugge de bal nog meer. Wij stonden goed georganiseerd en maakten het hen moeilijk. Maar zij konden twee 'grappige' goals scoren. Dat was het geluk dat zij hadden en wij niet."

Philippe Clement trok tijdens die uitleg zijn wenkbrauw meer dan één keer op. "Ik heb een kleine andere mening", begon hij met het nodige sarcasme. "We hadden in het eerste kwartier al drie goeie kansen om te scoren. We moesten die muur openbreken en als je dan snel kan scoren is dat veel makkelijker."

Club moest er echter op wachten tot Rits de bal in doel duwde. "We scoorden twee keer en dan hadden we er nog meer kunnen maken. Na de rode kaart werd het een vervelende wedstrijd tegen tien man. Zij kropen nog meer naar achter, ze zijn er zo goed als niet meer uitgekomen. Spijtig dat we geen derde en vierde goal maken."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Oostende
 
 
Reacties.