PSG zet in eigen huis de puntjes op de i en lijkt een nieuwe landstitel nu al bijna op zak te hebben

22 november 2019 22:36

Hoopte de Franse vicekampioen Lille OSC om nog een woordje mee te spreken in het titeldebat dan moest er vrijdagavond gewonnen worden op het veld van PSG.

Thomas Tuchel had opnieuw keuze te over en koos voor Thomas Meunier op de rechtsback en zette ook de Braziliaanse vedette Neymar na heel wat blessureleed opnieuw in de basis. Draxler kreeg in de rug van Di Maria, Icardi en Neymar de nodige creatieve vrijheid. Andere wereldtoppers als Edinson Cavani en Kylian Mbappé zaten op de bank. Bij Lille geen Victor Osimhen die geschorst in de tribune zat. De jonge Braziliaan Luiz Araujo moest hem vervangen.

Lille had het niet makkelijk in het Parc des Princes en moest de bal aan de thuisploeg laten. PSG wist daar wel raad mee en de koude killer Mauro Icardi maakte er net na het openingskwartier 1-0 van. Niet lang daarna zorgde Angel Di Maria voor de 2-0 waardoor de wedstrijd nog voor de rust gespeeld was. Na de pauze haalde PSG de voet van het gaspedaal en kregen we niet al te veel meer te zien. De Parijzenaars hebben in de stand nu een (voorlopige) voorsprong van 11 punten op nummer twee Olympique Marseille. Lille staat op plek zeven, maar kan nog een heel pak plaatsen zakken dit weekend. 

Arjen T'Sjoen

Ligue 1 \\ PSG \\ Lille OSC
 
 
Reacties.