Nederlandse bond schuwt de zware bewoordingen niet: "Dieptepunt, krankzinnig en blijf weg"


Foto: © photonews 06 april 2023 13:41

Het werd een donkere avond voor het Nederlands voetbal. De beelden van Feyenoord-Ajax gingen de wereld rond. En dan ging het niet om het sportieve, maar wel omwille van het gedrag van de fans.

Davy Klaassen werd geraakt door een object uit de tribunes en bloedde hevig aan het hoofd. De middenvelder kon de wedstrijd niet uitspelen. De KNVB, de Nederlandse bond, heeft intussen al zijn afschuw uitgesproken over wat er gebeurde. 

"Vanavond hebben we tijdens de halve finale van het bekertoernooi gezien dat een speler aan zijn hoofd gewond is geraakt doordat iemand uit het publiek een voorwerp naar het veld gooide", begint de voetbalbond.

"Dit ondanks de voorzorgsmaatregelen, zoals netten op verschillende plaatsen in het stadion. Onlangs is een speler door een supporter geslagen en nu is er opnieuw een dieptepunt bereikt. Duizenden mensen gaan naar het stadion om de spelers te zien voetballen."

"Dan is het krankzinnig dat zij op het veld kennelijk niet veilig zijn. Natuurlijk nemen clubs en organisaties voorzorgsmaatregelen, maar het begint bij de intenties van de daders. Als je niet voor het voetbal naar het stadion komt, maar om te rellen, blijf dan vooral weg: het voetbal, de clubs, de echte supporters en de spelers zijn beter af zonder jou."

"Uiteraard worden de gebeurtenissen van vanavond onderzocht, met als gezamenlijk doel de daders te bestraffen", verzekert de bond.

Johan Walckiers

Feyenoord \\ Ajax
 
 
Reacties.