Beerschot grijpt ernaast: gewezen sensatie KV Mechelen kiest voor dit project

13 augustus 2023 12:00

In het seizoen van 2017-2018 was hij dé smaakmaker van KV Mechelen. Daarna volgde een toptransfer naar Ajax, meteen het begin van veel miserie. Nu heeft hij een nieuwe club.

De 24-jarige Hassane Bandé was in 2017-2018 dé sensatie op de Belgische voetbalvelden. Dat leverde hem een transfer van meer dan acht miljoen euro op richting Ajax Amsterdam.

Onder meer door een zware blessure - opgelopen in een voorbereidingswedstrijd bij de Ajacideden tegen Anderlecht - kon hij zich nooit echt doorzetten bij Ajax. En dus werden oplossingen gezocht en gevonden.

Hij werd uitgeleend aan FC Thun en NK Istra 1961 en speelde tussendoor vooral bij de beloften van Jong Ajax. Vorig jaar werd er een definitieve oplossing gevonden.

Bandé trok toen naar Amiens. Toen wilde Beerschot hem ook al gaan wegplukken, maar de Ivoriaan maakte een andere keuze. Deze zomer is het niet anders, want opnieuw kiest hij voor een ander avontuur.

Finland

Hij tekende een contract bij het Finse HJK Helsinki. Hij tekende er voor twee seizoenen. Op Transfermarkt is zijn transferwaarde momenteel nog een half miljoen euro.

Dat was ooit uiteraard veel meer, tot wel 7,5 miljoen euro. Hopelijk kan de creatieveling zich nu eindelijk opnieuw lanceren.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ Jokerit Helsinki \\ Istra 1961
 
 
Reacties.