Real Madrid maakt brandhout van FC Barcelona en wint Spaanse Supercup met fenomenale Vinicius Jr

Real Madrid nam het zondag op tegen FC Barcelona in de finale van de Spaanse Supercopa. De ploeg uit de hoofdstad won overtuigend met 4-1.

Na de 5-3 overwinning tegen Ateltico Madrid, kwam Real Madrid oog in oog te staan met FC Barcelona dat iin de halve finale met 2-0 won van Osasuna.

Real leek na de eerste helft al bijna zeker van de zege. Vinicius Junior kon met een hattrick al drie keer scoren voor de rust. Zijn doelpunten vielen in minuut 7, 10 en 39. Lewandowski trof ook raak in de 33e minuut waardoor er met een 3-1 ruststand naar binnen werd getrokken.

Zo'n 25 minuten voor het einde van de wedstrijd kon Rodrygo voor de 4-1 zorgen en besliste hij de wedstrijd. Even later kreeg Ronald Araujo zijn tweede geel te zien en mocht hij gaan douchen. Real Madrid kreeg nog kansen genoeg om er 5-1 van te maken, maar dat gebeurde niet.

Zo winnen Los Blancos voor de 13e keer in hun bestaan de Spaanse Supercup. FC Barcelona krijgt weer een flinke opdoffer te verwerken.