🎥 Zo wordt het nog een heel stuk pijnlijker: Malick Fofana demonstreert meteen wat KAA Gent aan hem zal missen


Foto: © photonews 20 januari 2024 07:00

Het is toch een wat pijnlijke situatie momenteel bij KAA Gent. Met de transfer van Malick Fofana, de internationals die weg zijn en de thuisnederlagen tegen Club en KVM zijn het geen fijne tijden bij de Buffalo's. Er is nu wel geld voor versterking, maar die moet er nog komen.

Zeker de thuisnederlaag tegen KV Mechelen hadden ze bij Gent ongetwijfeld niet ingecalculeerd. Ondertussen heeft Malick Fofana in Frankrijk zijn klasse al gedemonstreerd. Het 18-jarige toptalent ging met Olympique Lyon in de zestiende finales van de Franse beker op bezoek bij vierdeklasser Bergerac.

Voor Fofana was het dus zijn eerste basisplaats bij Lyon en die luisterde de Belg dus ook meteen op met een eerste doelpunt. Het was voor hem kwestie om slim te lopen bij een omschakeling om de bal tegen de netten te werken. 

Fofana stelde zich op aan de kleine baklijn en tikt de 0-1 binnen. De thuisploeg maakte op slag van rust wel gelijk en maakte het Lyon nog aardig moeilijk. Lyon kreeg tien thuisspelers toch nog op de knieën met de 1-2 in het slotkwartier. Gift Orban zat nog niet in de selectie. 

Kevin Vanbuggenhout

Lyon \\ Bergerac Perigord
 
 
Reacties.