Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend?


Foto: © photonews 11 maart 2024 20:50

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa opnieuw aan het loskomen en stilaan in de fase van de waarheid aan het komen. En daarbij komen ook steeds meer Belgen in het buitenland in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Ook op dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er namelijk opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams. Een overzicht:

Spanje

Jassina Blom speelde met Tenerife in eigen huis tegen Villarreal. De Belgische speelde 79 minuten mee en speelde 1-1 gelijk. Beide ploegen blijven zo in de middenmoot kamperen.

Frankrijk

In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus als keepster met Dijon op bezoek bij Lille. Na een spektakelduel werd het 2-2, waardoor Dijon vijf punten boven Lille blijft in de stand. Het Le Havre van Silke Demeyere (niet in de selectie) verloor dan weer met 3-2 op bezoek bij Paris FC.

Nederland

Opnieuw competitievoetbal in Nederland. Chloé Vande Velde (ingevallen op het uur) speelde met ADO Den Haag tegen Telstar. Het team won met 4-0, met onder meer een doelpunt én een assist van Lobke Loonen (ex-Gent).

Belgenlegioen Fortuna Sittard speelde én verloor opnieuw, deze keer thuis tegen AZ Alkmaar: 0-1.  Lemey, Delacauw, Teulings en Wullaert speelden de hele wedstrijd.

Italië

Sassuolo eindigde vierde in de Serie A en mag zo met 26 punten uit 18 wedstrijden knap naar play-off 1. Die beginnen pas half maart.

Duitsland

Jill Janssens won met Hoffenheim met 2-0 van Nürnberg. Alber scoorde twee keer, Jill Janssens viel bij de rust in.

Schotland

Het Rangers van Michelle Colson trekt als leider met 60 op 66 de play-offs in. Die beginnen pas volgende week. In de Scottish Cup werd dit weekend met 2-6 gewonnen bij Hibernian. Rangers zit zo bij de laatste vier van de Schotse beker.

Engeland

In Engeland was het dit weekend tijd voor bekervoetbal met de kwartfinales van de FA Cup.  Amber Tysiak was met West Ham United eerder al uitgeschakeld. Het Everton van Justine Vanhaevermaet speelde wel in de kwartfinales, maar verloor met de Belgische de hele match tussen de lijnen met 0-1 van Chelsea.

Liverpool speelde met Yana Daniëls de hele match op de bank tegen Leicester City (Cayman 90 minuten). De bezoekers wonnen met 0-2, waardoor Cayman de enige Flame is die nog in de FA Cup zit.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.