🎥 Vincent Kompany en Burnley weten weer wat winnen is

Vincent Kompany heeft met Burnley voor het eerst dit jaar kunnen winnen. De ploeg van Vincent Kompany won met 2-1 van Brentford.

Het Burnley van Vincent Kompany heeft zaterdag voor de eerste keer kunnen winnen in 2024. Zo kan de ex-Rode Duivel voor het eerst in lang nog eens juichen langs de zijlijn.

Burnley begon heel goed aan de wedstrijd. Sergio Reguilon kreeg na slechts acht minuten al een rood karton gepresenteerd. Bruun Larsen kon nadien een strafschop omzetten. Zo gingen we met een 1-0 tussenstand de rust in.

Op het uur kon Datro Fofana er 2-0 van maken. Hij legde de bal heerlijk binnen na een sluwe pass van Wilson Odobert. In de 83e minuut maakte Brentford-verdediger Ajer er nog 2-1 van. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand.

Zo wint Burnley voor het eerst dit kalenderjaar. Hun laatste overwinning, voor de deze, dateert van 23 december 2023. Toen klopten de Clarets Fulham met 0-2.

Ondanks de deugddoende zege, blijft Burnley op de 19e plaats staan. De club telt 17 punten na 29 wedstrijden. Enkel Sheffield United doet slechter en staat alleen laatst met 14 punten (en een wedstrijd minder).