Clean sheet voor Lisa Lichtfus, wat deden de andere Red Flames op zaterdag in het buitenland?


Foto: © photonews 17 maart 2024 13:15

Ook op zaterdag kwamen heel wat Belgian Red Flames in actie. We hebben even onder de loep genomen waar ze precies speelden. En wie er eventueel van waarde kon zijn voor haar team. Het overzicht!

In de Womens Super League in Engeland speelde het Everton van Justine Vanhaevermaet in eigen huis tegen Aston Villa. De Red Flame speelde de hele wedstrijd mee, maar kon niet verhinderen dat haar team met 1-2 verloor.

Dali en Salmon scoorden voor de bezoekers, de aansluitingstreffer van Stenevik - die ook nog werd uitgesloten in blessuretijd - kwam te laat om nog soelaas te komen bieden. Everton blijft tiende in het klassement op twaalf ploegen.

Dijon (Lichtfus) en Sassuolo (Philtjens, Missipo) winnen

Dijon doet het dan beter in Frankrijk. Het team van Lisa Lichtfus won met 0-2 bij hekkensluiter Bordeaux en zo kon de Red Flame een nieuwe clean sheet toevoegen aan haar arsenaal. De kloof met de laatste in de stand is nu negen punten gewonnen en zo is er ademruimte.

Sassuolo van zijn kant haalde sterk play-off 1 en mocht beginnen in die play-offs tegen Fiorentina, het nummer drie uit de reguliere competitie.

Davina Philtjens en Kassie Missipo speelden de volledige wedstrijd en wonnen met 1-0, een laat doelpunt van Beccari. Daardoor weten ze bij Sassuolo opnieuw knap te stunten.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ België \\ Ajax
 
 
Reacties.