Play-offs belangrijker dan ooit voor KRC Genk: "Alles ligt open"


Foto: © photonews 22 maart 2024 12:20

KRC Genk slaagde erin om de Champions' Play-offs te halen. Al was er veel te doen over de manier waarop dat gebeurde.

De beelden van de extra tijd in het duel tussen Westerlo en KRC Genk zullen nog een tijdje blijven hangen bij de voetballiefhebbers. Ze gingen zelfs de wereld rond en kostten uiteindelijk ook de kop van trainer Rik De Mil bij de Kemphanen.

Bij KRC Genk liggen ze er alvast niet meer wakker van. Het doel heiligde duidelijk alle middelen, maar de missie voor dit seizoen zit er bijlange nog niet op, zo laat algemeen directeur Erik Gerits weten in een interview met TVL Sportcafé.

Europees voetbal is een minimum voor KRC Genk

De Limburgers zijn zeker van de Champions’ Play-offs, maar daarin moet duidelijk gescoord worden. De opdracht voor Wouter Vrancken en zijn spelers is dan ook heel erg duidelijk en gaat verder dan enkel het voetbal.

“Racing Genk moet Europees voetbal afdwingen om het deficit uit de Belgische competitie weg te werken”, liet Gerits duidelijk horen.

De kwalificatie voor play-off 1 is volgens hem een unieke kans om een nieuwe start te nemen na een seizoen waarin KRC Genk toch ontgoochelde. “Het verschil met het nummer drie, Antwerp, bedraagt maar 2 punten, dus alles ligt nog open”, besluit Gerits heel erg duidelijk.

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.