Done deal: KAA Gent zet vol in op de jeugd en legt echte Flandrien vast


Foto: © photonews 26 maart 2024 08:00

KAA Gent maakt dezer dagen al volop werk van de aankomende transferzomer. Daarbij schuwt het ook het geloof in de (eigen) jeugd niet. Met Briek Van Hoorick gaan ze opnieuw langer door met een jongeling.

Belofte Briek Van Hoorick tekende maandagavond zijn eerste profcontract. Daarmee ligt hij meteen tot 2026 onder zeil bij de Buffalo's. De jongeling is in se nog steeds beloftespeler, maar zou op termijn kunnen doorgroeien naar de A-kern.

"Briek begint komende zomer aan zijn vijfde seizoen bij KAA Gent. Dit seizoen verzamelde de offensieve middenvelder al vijf basisplaatsen bij Jong KAA Gent en was hij ook geregeld invaller", aldus de Buffalo's in een persbericht op hun webstek.

Gent legt Briek Van Hoorick voor twee seizoenen vast

De centrale middenvelder kan ook overweg op de flank en scoorde dit seizoen al drie keer. Daarmee is hij dus ook goed bij schot op offensief gebied. De komende jaren wordt verwacht dat hij verder kan gaan doorgroeien.

De 18-jarige jongeling zal ook de komende twee jaren bij Gent spelen. De naam Briek doet uiteraard een belletje rinkelen bij wielersupporters, want ooit was er met Briek Schotte de ultieme Flandrien. 

"KAA Gent is blij om Briek aan boord te kunnen houden en wenst hem alle succes. Proficiat", aldus nog de Buffalo's in hun persbericht.

Bart Vandenbussche

KAA Gent
 
 
Reacties.