Vonken tussen supporters van Westerlo en KAA Gent na salonremise die de Buffalo's uit Champions' Play-offs hield


Foto: © photonews 08 april 2024 15:00

Afgelopen zondag stond er een interessant affiche op het programma. KVC Westerlo mocht KAA Gent ontvangen. De bezoekers waren op zoek naar revanche na de salonremise.

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie werd er tijdens de laatste vijf minuten, bij een 1-1 stand, niet meer gespeeld tussen Westerlo en Genk. Bij Gent waren ze razend, want als de Kemphanen nog wonnen, zaten de Buffalo's in de Champions' Play-offs en niet Genk.

De salonremise tussen KRC Genk en KVC Westerlo zat duidelijk nog vers in het hoofd bij de supporters van beide ploegen. Voor de aftrap zong de Gentse aanhang al 'anti-voetbal' richting het thuispubliek.

Maar de Westerlo-suporters kwamen zelf ook met een actie. Er werden pakjes zakdoeken uitgedeeld waarna er met die zakdoeken richting het uitvak werd gezwaaid.

Opvallend was ook dat het thuispubliek enkele keren 'Racing Genk, olé' begon te zingen. Is er zo dan toch een nieuwe rivaliteit ontstaan tussen Westerlo en Gent?

Uiteindelijk wonnen de bezoekers nog met 0-3 na twee doelpunten van Gandelman en eentje van Tissoudali. Na afloop imiteerden de Gent-spelers de salonremise nog even voor hun eigen publiek.

Brandon Morren

KRC Genk \\ KAA Gent \\ Westerlo
 
 
Reacties.