Gent gaat op zoek naar perfect rapport, OH Leuven gelooft in kansen


Foto: © photonews 14 april 2024 15:45

KAA Gent is voortvarend begonnen aan de Europe Play-offs. Het wil nog steeds mikken op een Europees ticket en wil dan ook maar wat graag de zege pakken in Leuven. Voor de Leuvenaars is het dan weer zaak om vooral te vermijden dat het een lang seizoen wordt zonder concrete doelen.

"Als wij ons eigen spel spelen en aanvallend denken, kunnen wij de wedstrijd onder controle houden en zelfs winnen", gelooft Christ Souanga van OH Leuven bij Sporza in een goede afloop voor de Leuvenaars in eigen huis.

De resultaten van de voorbije weken van KAA Gent doen misschien wel iets anders vermoeden. Zowel tegen Charleroi in de reguliere competitie als tegen Standard en in Westerlo werd indruk gemaakt door de Buffalo's.

Gandelman de goalgetter bij uitstek

Omri Gandelman scoorde zeven keer in drie matchen, in totaal scoorden de Buffalo's liefst dertien doelpunten. Daarmee zijn de Gentenaars echt wel heel goed bezig. "Je moet gek zijn om hem nu niet in de basis te droppen", aldus Hein Vanhaezebrouck.

Als ook de spitsen gaan beginnen scoren, dan zou het wel eens een interessant jaar kunnen gaan worden voor de Buffalo's. Kunnen ze net als de vorige jaren via de Europe Play-offs alsnog een Europees ticket versieren?

Aernout Van Lindt

KAA Gent \\ OH Leuven
 
 
Reacties.