Analisten vol lof voor speler Club Brugge: "Daarom zit hij in de harten van de fans"


Foto: © photonews 17 april 2024 13:00

Een maand geleden geloofde niemand nog in de kansen van Club Brugge om eventueel de titel te pakken of zelfs maar een plekje in de top-2. Ondertussen gaat alles veel beter en lijkt er zowel in de competitie als in Europa nog iets moois mogelijk.

Bij Club Brugge is het Raphaël Onyedika die het doel de voorbije weken vooral wist staan. Spits Igor Thiago Rodrigues heeft het veel moeilijker om te scoren. Hij zette dit seizoen over alle competities heen de netten al 26 keer bol.

Zijn laatste doelpunt dateert echter al van 30 januari. Hij was een paar keer geschorst en had wat last van overbelasting, maar miste ook al onder meer een strafschop tegen PAOK Saloniki en lijkt niet meteen over het meeste vertrouwen te beschikken.

Veel lof voor Igor Thiago

Toch blijft hij ook zonder zijn doelpunten een hele nuttige speler voor dit blauw-zwart. "Ondanks dat hij al tien matchen zonder goal zit, blijft hij in de harten van de supporters zitten. Je kan niet anders dan veel respect hebben voor de manier waarop hij die hoeken induikt", aldus Filip Joos in Extra Time.

Hij werd in die analyse meteen bijgesprongen door Franky Van der Elst: "Hij werkt ongelooflijk en gaat altijd diep. Hij houdt de ballen goed bij, er kan een keer een lange bal naar hem getrapt worden op die manier. Het is heel knap wat hij doet."

"Hij heeft overzicht en blijft altijd maar gaan. Hij is altijd klaar om diep te gaan. Soms forceert hij zich in de zoektocht naar het doelpunt, maar voor de rest werkt hij enorm hard. Zelfs Vanaken geeft voor hem applaus op het veld. Het publiek houdt nu zeker van hem."

Aernout Van Lindt

Club Brugge \\ PAOK
 
 
Reacties.