Super League: OH Leuven boekt levensbelangrijke zege tegen Club Brugge

In de Super League gaan we stilaan naar de fase van de waarheid. RSC Anderlecht, Standard en OH Leuven zijn verwikkeld in een stevige strijd om de titel. Paars-wit won vorige week van OH Leuven en dus wilden de Leuvenaars de rug rechten tegen Club YLA.

OH Leuven en Club Brugge speelden op dinsdagavond een heel belangrijke wedstrijd. Na de nederlaag in Anderlecht en met de match tegen Standard op komst was het voor de Leuvenaars zaak om geen punten te laten liggen.

Kuijpers maakt het verschil voor OH Leuven

In een vrij gesloten wedstrijd was het bij de rust nog steeds 0-0 tussen beide ploegen en dus sloop er toch wel een beetje stress in de gelederen. Blauw-zwart kwam af en toe zelfs een keertje piepen aan de einder, zonder scoren.

Halfweg de tweede helft kon Jeslynn Petronella Kuijpers uiteindelijk de ban breken. Zij maakte de 1-0, daarna moest Club YLA komen wilde het OH Leuven punten afhandig maken. En dat zou uiteindelijk niet lukken.

Hyperspanning in laatste zes wedstrijden

Beide ploegen hadden nog kansen, maar de 1-0 bleef op het scorebord staan. En dus hebben de Leuvenaars er opnieuw drie dure en belangrijke punten bij. Er zijn nog zes speeldagen te gaan in de play-offs.

Standard blijft leider door het gelijkspel tegen Anderlecht, maar het ziet OH Leuven wel opnieuw wat dichterbij komen. Komend weekend is er de clash tussen Leuven en de Luikenaars en kan de wereld er opnieuw anders uitzien. Het lijkt nog spannend te worden in de Super League.