Barcelona en Lyon naar Champions League-finale


Foto: © photonews 28 april 2024 18:15

In de Champions League voor vrouwen stonden dit weekend de terugwedstrijden in de halve finales op het programma. En daarbij zijn het de historische topploegen die de finale hebben weten te halen.

Barcelona had in de heenwedstrijd in eigen huis verloren met 0-1 van Chelsea en dus was het alle hens aan dek voor de Catalanen als ze zich nog wilden plaatsen voor de finale. Maar uiteindelijk zou het wel gaan lukken.

Aitana Bonmati wist Barcelona op 0-1 te zetten en zo gingen we virtueel op naar verlengingen en wie weet strafschoppen. Uiteindelijk bleef het bij één strafschop en de elfmeter werd omgezet door Rolfö, goed voor een 0-2 overwinning.

Daardoor kan Barcelona op zoek gaan naar een nieuwe prijs, want het speelde al vier finales in de Champions League waarvan het er twee won - de laatste keer was vorig seizoen in 2023. In de finale wacht Lyon.

Finale in Spanje

Dat is een veelwinnaar - al acht keer won het de Champions League, het verloor ook twee finales en is er ook al jaren en jaren steevast bij. De heenmatch tegen PSG had het gewonnen met 3-2, in de terugmatch in Parijs werd met 1-2 gewonnen.

Bacha en Dumornay zorgden voor de doelpunten voor de Zuid-Fransen, die daardoor naar hun elfde Champions League-finale mogen. Die finale wordt op 25 mei gespeeld in het Spaanse Bilbao in het San Mames.

Aernout Van Lindt

Barcelona \\ Lyon (D)
 
 
Reacties.