Red Flames beginnen met kleine, maar pijnlijke nederlaag aan EK


Foto: © photonews 06 mei 2024 17:50

De Belgian Red Flames U17 hebben onlangs flink wat geschiedenis geschreven. Ze wisten zich te plaatsen voor het EK dat in mei in Zweden zal worden gehouden. De eerste wedstrijd is ondertussen achter de rug.

De Flames wisten zich te plaatsen in een groep met Oostenrijk, Hongarije en Kroatië en mochten zo de trommels in voor het EK dat in mei in Zweden zal worden afgewerkt. De zeven tegenstanders waren allemaal niet van de poes.

Polen wint met 1-0 van Flames

Het toernooi vindt plaats in Zweden van 5 tot 18 mei. Speelsteden zijn Lund en Malmo. Polen, Portugal en absoluut topland Spanje zijn dan de tegenstanders voor de Flames. In de andere groep zitten thuisland Zweden, met verder Noorwegen, Engeland en Frankrijk.

De Flames begonnen er op maandag aan tegen Polen en dat werd een prangertje. In een vrij gesloten eerste helft was het Polen dat op voorsprong kwam via Zwiazek, nadat op het halfuur een corner niet wegraakte bij de Belgen.

Portugal en Spanje volgen nog

Na de pauze probeerden de Flames nog wat terug te doen, maar een gelijkmaker viel er niet meer. In het slot misten de Polen nog een strafschop, maar ze wonnen uiteindelijk wel met 1-0 en doen zo een prima zaak.

De top-2 van elke groep gaat naar de halve finales in Zweden. De Flames spelen nog tegen Portugal (9 mei) en Spanje (12 mei). De top-3 van het EK mag naar het WK U17, dus staat er voor de jonge Flames nog veel op het spel de komende week.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.