Super League: de enorme mentale boost voor OH Leuven door zege op Sclessin uitgelegd


Foto: © photonews 23 april 2024 15:15

In de Lotto Super League staan RSC Anderlecht en OH Leuven samen aan de leiding halfweg de play-offs, met Standard dat volgt op twee punten. De komende vijf wedstrijden kan er dus nog heel wat gebeuren.

Standard begon als leider aan speeldag 5 van de play-offs, maar ging in eigen huis met 0-3 onderuit tegen OH Leuven. Die mogen zo opnieuw dromen van de titel, nadat ze er vorig jaar nipt naast grepen ten koste van Anderlecht.

Bij de Leuvenaars was de match op Sclessin een belangrijke. Niet enkel voor de drie punten, maar zeker ook voor het vertrouwen en het mentale front. En dus kirden ze van plezier na de 0-3 zege in de Vurige Stede. 

"Als je tegen Standard speelt op Sclessin, dan ben je pas gerust wanneer er gefloten wordt voor het einde van de wedstrijd", aldus coach Jimmy Coenraets van OH Leuven bij DAZN. "Het is een team dat dit seizoen al heel wat getoond heeft."

Mentale boost voor OH Leuven in Standard

"Ze tonen welk type ploeg ze willen zijn. Het heeft heel wat organisatie en mentaliteit van ons gevraagd om er ons tegen te stellen. Daaruit zijn we gegroeid in de wedstrijd", is de coach heel duidelijk. Daarin werd hij ook bijgesprongen door Julie Biesmans.

De Leuvense ex-Flame heeft een verleden bij Standard, maar wil nu kampioen worden met Leuven: "We begonnen met een goed gevoel aan de match en dat wordt dan nog eens versterkt. Op voorsprong komen doet altijd deugd, voor ons was dat ideaal."

Aernout Van Lindt

Dames OHL \\ Standard de Liège
 
 
Reacties.