KAA Gent Ladies boekt belangrijke zege in strijd om plaats vier bij KRC Genk Ladies


Foto: © photonews 27 april 2024 20:45

Hoogspanning bovenaan in de Super League. Maar ook de rest van play-off 1 speelt nog steeds erg pittige wedstrijden. Zo stond er op vrijdagavond al een duel op het programma tussen de KRC Genk Ladies en de KAA Gent Ladies. En dat werd een interessant duel.

KAA Gent, KRC Genk en Club Brugge zijn nog volop in strijd voor de vierde plaats in play-off 1 van de Super League. En dus viel het nog maar af te wachten wie uiteindelijk de beste zaken zou doen in de onderlinge duels.

Maximus en Bosteels zorgen voor belangrijke driepunter KAA Gent Ladies

De KAA Gent Ladies trokken voor hun eerste wedstrijd in de terugronde van de play-offs meteen naar de KRC Genk Ladies. In Limburg wisten ze de lijnen meteen uit te zetten en dat leverde in de eerste tien minuten meteen spektakel op.

Amber Maximus opende de score na vijf minuten, nauwelijks twee minuten later maakte Alixe Bosteels de wedstrijd al ogenschijnlijk dood. Daarna was het aan de KRC Genk Ladies om de rug proberen te rechten, wat pas na rust lukte.

Gent doet prima zaak in strijd om plaats vier

Pia Bosmans zorgde voor de 1-2 tien minuten na rust, waarop de Limburgers op zoek gingen naar (minstens) de gelijkmaker. Die zou echter niet meer gaan vallen, waardoor Gent de 1-2 op het bord hield en de drie punten naar huis mocht nemen.

Daardoor doen de Buffalo's ook een prima zaak in de stand van de Super League. Ze hebben nu 22 punten, dat zijn er vier meer dan Club Brugge en vijf meer dan de KRC Genk Ladies. De strijd om plaats vier lijkt zo stilaan beslecht.

Aernout Van Lindt

KAA Gent Ladies \\ KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.