Belgian Red Flames wijken uit voor levensbelangrijk duel tegen Tsjechië


Foto: © photonews 07 mei 2024 14:50

In de EK-kwalificaties voor het EK 2025 zijn de Red Flames stilaan verplicht om volop punten te gaan pakken als ze nog kans willen maken op de top-2 in de reeks. Ondertussen is er meer duidelijkheid gekomen over de volgende wedstrijden.

De Belgian Red Flames verloren hun eerste twee wedstrijden tegen Spanje en Denemarken en dus is het alle hens aan dek tegen Tsjechië de komende twee wedstrijden. Die worden eind mei en begin juni gespeeld. 

Eerst trekken de Flames naar de Eden Arena in Praag voor een duel op 31 mei 2024, een paar dagen later staat de terugwedstrijd in België op het programma. En die wedstrijd zal voor de gelegenheid niet in Leuven gespeeld worden.

Na het seizoen in de Jupiler Pro League moeten hier en daar voetbalvelden worden aangepakt en dat lijkt ook het geval te zullen zijn in het King Power @ Den Dreef. Veel uitwijkmogelijkheden zijn er niet meteen in ons land.

Stayen als uitvalsbasis voor Belgian Red Flames

Gelukkig is er het kunstgras van Stayen. Daar zal op 4 juni dan ook gespeeld worden tegen de Tsjechen. In het verleden was het veld van STVV ook al meermaals een uitvalsbasis voor de Red Flames als ze niet in Leuven terecht konden. 

De Red Flames spelen twee keer tegen Tsjechië, ondertussen spelen Denemarken en Spanje ook twee keer tegen elkaar. De laatste twee matchen worden in juli gespeeld. Bondscoach Ives Serneels zal eerstdaags zijn selectie bekendmaken. 

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.