Analist scherp voor Antwerp: "Van ver opnieuw beginnen"


Foto: © photonews 10 mei 2024 08:00

Genieten van de bekerfinale? Dat hebben de neutrale supporters niet echt gedaan op Hemelvaart. Daarvoor was het niveau eigenlijk niet hoog genoeg. Vooral voor Antwerp wordt het deze zomer opnieuw bouwen.

"Het was een héél slechte finale. Met Union was er maar één ploeg die ervoor koos om te proberen voetballen. Al hebben ze dat eigenlijk ook niet goed gedaan. Antwerp koos dan weer voor een loopgravenstrategie."

"Kijk, je kunt natuurlijk niet elk jaar een prijs pakken. Maar van de dubbel en de Champions League naar zelfs geen Europees voetbal ... Dan ga je toch veel te ver achteruit", aldus Peter Vandenbempt in zijn analyse.

En hij gaat verder bij Sporza: "Je hebt ook de indruk dat Antwerp - vorig seizoen toch dé ploeg van het land - van redelijk ver opnieuw moet beginnen." Daarbij wordt ook het financiële mogelijk een probleem naar volgend seizoen toe.

Spelers zullen verkocht moeten worden

Mark van Bommel lijkt de club te gaan verlaten en dan zal het onder de nieuwe coach sowieso een ander soort puzzel worden, met andere mogelijkheden ook. "Spelers zullen verkocht moeten worden, wat de ploeg minder aantrekkelijk maakt voor een nieuwe coach."

"Hij zal zich akkoord moeten verklaren dat er gewerkt wordt met de beschikbare middelen. En die zullen veel minder groot zijn dan in het verleden bij Antwerp", aldus nog Vandenbempt. De komende maanden zal een en ander duidelijk moeten worden.

 

Aernout Van Lindt

Beker van België \\ Antwerp \\ Union SG
 
 
Reacties.