Been: "Tijd voor een tastbare prijs"


Foto: FG 07 mei 2013 16:44

Donderdag trekt half Limburg naar de Heizel om er KRC Genk aan te moedigen in de bekerfinale tegen Cercle Brugge. "Ik wil graag een tastbare prijs in handen", bekent Mario Been alvast op de persbabbel.

Cédric De Volder in Brussel

Mario Been heeft momenteel twee bekerfinales op zijn teller staan. In de jaren tachtig vierde hij als speler van Feyenoord de Nederlandse bekerwinst. Enkele seizoenen geleden verloor de coach met datzelfde Feyenoord de finale tegen aartsrivaal Ajax. Hij hoopt dus om ook als trainer een gouden plak te kunnen bijschrijven op zijn palmares.

“Ik houd een goed gevoel over aan de overwinning van afgelopen weekend tegen Zulte Waregem”, vertelt de Rotterdammer. “Maar zo’n finale is toch altijd een wedstrijd op zich. Iedereen roept uit dat Genk favoriet is, maar in mijn ogen zijn de kansen fifty-fifty.”

“We hebben er sowieso al een mooi seizoen opzitten”, gaat de oefenmeester verder. “Maar het wordt tijd dat we iets tastbaars pakken. Het jaar aflsuiten zonder een echte prijs zou ik persoonlijk als desastreus ervaren. Bovendien kunnen we met bekerwinst ook meteen een Europees ticket bewerkstelligen. In het andere geval neemt de druk alleen maar toe.”

"Iedereen roept uit dat Genk favoriet is, maar een bekerfinale is altijd een wedstrijd op zich. In mijn ogen zijn de kansen fifty-fifty"

De Limbugers zijn alvast een overdiende finalist. Genk kreeg immers niet meteen het gemakkelijkste parcours voorgeschoteld. “We hebben onder andere RSC Anderlecht, Zulte Waregem en Standard over de knie gelegd. Dan moet je het in de finale gewoon afmaken. Maar Cercle verdient hier ook het nodige krediet. We haalden amper één op zes tegen hen in de competitie. Bovendien zag ik die ploeg afgelopen weekend aan het werk tegen Moekroen-Péruwelz. Het is een gevaarlijk team.”

Zo’n 450 bussen vervoeren donderdag maarliefst 30.000 Genk-fans naar Brussel. De blauwhemden spelen quasi een thuiswedstrijd in de hoofdstad. “Ik hoop dat we onze supporters iets kunnen teruggeven voor hun onvoorwaardelijke steun”, besluit Been. “Ook voor de spelers is het een absoluut unicum. Als je het veld oploopt in een kolkend stadion, dan voel je geen vermoeidheid meer. Neem dat maar van mij aan.”

Beker van België \\ Racing Genk \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.