Video: wat is dat allemaal?! Cavanda krijgt rood, maar dan gaan de poppen pas echt aan het dansen en geeft zijn ploegmaat rood aan... de scheids

21 februari 2016 22:13

Een geanimeerde zondag op de Europese voetbalvelden, dat is wel het minste wat je kan zeggen. Ophef tijdens Leverkusen-Dortmund, rellen in Nederland, maar de gekste beelden kwamen toch uit Turkije.

Galatasaray haalde het daar met 2-1 in de topper tegen Trabzonspor, maar een trofee voor sportiviteit zullen ze bij de bezoekers toch niet meteen winnen. Luis Pedro Cavanda was er namelijk één van de vier (!) spelers die tegen een rood karton aanliep.

Nochtans was Trabzonspor na 25 minuten spelen op voorsprong geklommen via Zengin. Na de pauze wiste Podolski dat doelpunt uit, maar moesten de bezoekers ook met negen verder na rood voor Hurmaci en Demir.

Rood voor de scheids, maar die kan er niet mee lachen

In de slotfase gingen de poppen pas écht aan het dansen. Onze landgenoot Cavanda veroorzaakte een strafschop en kreeg daarvoor rood. In het tumult liet de scheids zijn kaart vallen, waarop Dursun de kaart opraapte en de scheids nogal ostentatief een rode kaart gaf.

Scheids Bitnel kon de actie niet smaken en stuurde ook Dursun dan maar van het veld. Galatasaray-aanvoerder Selcuk Inan bleef ijzig kalm en schoot zijn ploeg vanop de stip naar de overwinning. En de spelers van Trabzonspor? Die weigerden om nog verder te spelen en bleven stokstijf staan na de goal. De partij eindigde dan ook in 2-1.

Bekijk hieronder enkele beelden:

Timothy Collard

Galatasaray \\ Trabzonspor \\ België
 
 
Reacties.