Jong Anderlecht mist afspraak tegen Kroaten en match tegen Barcelona

23 februari 2016 20:49

Anderlecht heeft zijn exploten in de Youth League niet kunnen verder zetten. Dinamo Zagreb bleek qua organisatie en ploegspel een maatje te groot. Maar toch een pluim voor de ploeg die via het niet-kampioenenspoor het tot de 1/8ste finales schopte.

Nicolas Frutos moest het zonder Dodi Lukebakio doen, die woensdag mee afreist naar Athene. In zijn plaats kwam Antoine Bernier, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. De Kroaten hadden in de vorige rondes indruk gemaakt en we konden direct zien waarom.

Eerste helft: winst op punten

Een goed georganiseerd geheel met enkele vaardige voetballers vooraan. Anderlecht had het niet makkelijk, maar dwong toch enkele goeie kansen af. Al na één minuut trouwens toen Jorn Vancamp, topschutter met vijf doelpunten, dubbele pech had toen de keeper en de lat hem van een doelpunt beroofden.

Anderlecht won het op punten in die eerste helft: Mangala voorlangs, een veel te zwakke inzet van Azevedo en Cools die nipt naast kopte. Doelman Mile Svilar moest zelf ook een paar keer tussenbeide komen, met één heel goeie redding erbij, maar de Brusselaars leken het allemaal onder controle te hebben.

Tweede helft: snelle KO

Maar net na de rust deelde Dinamo een paar serieuze mokerslagen uit. Gojak was de man die de 0-1 op het bord zette na een warrige fase voor het doel van de zoon van Ratko. En die ging een dikke vijf minuten daarna toch wel de mist in bij een schot uit een scherpe hoek. Het 16-jarige talent liet de bal tussen zijn armen glippen: 0-2.

En dat was een te vette kluif voor het jonge paars-wit. De Kroaten stonden heel georganiseerd en Anderlecht kreeg te weinig volk in de zestien om nog gevaarlijk te zijn. In tien minuten had Zagreb Anderlecht KO gemept. Het avontuur eindigt dit seizoen wat vroeger als vorig jaar, maar het blijft toch iets om trots op te zijn voor de jonge garde.