Frutos reageert zwaar ontgoocheld: "Dit is een harde klap"

24 februari 2016 07:51

De U19 van Anderlecht gingen gisterenavond vrij kansloos onderuit tegen Dinamo Zagreb, een team dat heel volwassen speelde. Het maakte de ontgoocheling er bij Nicolas Frutos niet minder op, want jong Anderlecht zag zich een match tegen Barcelona door de neus geboord.

Frutos kon de nederlaag echter plaatsen. "Ja, de ontgoocheling is groot, maar we wisten dat ze sterk waren. We zagen ze tweemaal aan het werk in de poulefase tegen Arsenal. Ginder verloren ze met 2-0 maar toen hebben ze de klik gemaakt en drie keer op verplaatsing gewonnen. We wisten dat ze serieuze druk konden zetten, maar daar hadden we geen antwoord op", aldus de Reiger.

Volledige WK-ploeg

De ploeg van Dinamo Zagreb had maar liefst 12 Kroatische U17 WK-gangers in zijn rangen. Praktisch heel de ploeg ging dus naar het WK U17 in Chili. "We hebben de match nooit in handen gehad", besefte Frutos. "Na een kwartier voelde je wel dat we meededen, maar dat we niet konden domineren."

"Die mannen speelden heel volwassen en ze lieten niet opbouwen. We waren verplicht om met lange ballen te spelen, maar we hadden nooit de tweede bal. Dat we de match tegen Barcelona missen? Dat is spijtig, maar we moesten deze match winnen. De spelers moeten de zin tonen om elke match te willen winnen."

Alles op de competitie

Nochtans had Anderlecht al meer gereputeerde namen geklopt zoals Arsenal, maar bij de jeugd hebben de grote teams niet altijd de beste jeugdploegen. "Tegen Arsenal konden we op techniek en snelheid de bal winnen, vandaag niet", zag Frutos nog. "Dit zijn andere profielen. Ze zijn sterker. En nu? Ja, dit is een zware klap, maar alles op de competitie nu."

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.