Anderlecht-jonkies hebben geen schrik van Barcelona: "We gaan voor de halve finale"

04 maart 2016 18:32

Anderlecht staat onverwacht toch in de kwartfinale van de UEFA Youth League. En daarin treffen ze volgende dinsdag in het Van Roy-stadion van FCV Dender Barcelona. Een grote naam, die hen echter geen angst inboezemt.

Mile Svilar is één van de grote talenten van de groep van Nicolas Frutos. Vorig seizoen was hij er ook al bij tegen de Catalanen, toen ze de jongeren van het sterrenteam uit Barcelona met een nederlaag terug naar huis stuurden.

Svilar hoopt dat ook deze keer te doen. "Ondanks de nederlaag tegen Dinamo Zagreb zijn we ambitieus", aldus de 16-jarige doelman. "We willen naar die halve finale."

Barcelona? Haalbare kaart

En dat is niet onmogelijk, want ondanks de naam was Zagreb een moeilijkere tegenstander dan Barcelona horen we binnen de technische staf van Frutos. Er zaten maar liefst 12 jongens in die met Kroatië naar het WK -17 gingen.

Het jeugdlegioen van Anderlecht hoopt dan ook op een vol stadion om die affiche aan te vatten. "We dromen ervan dat we voor een vol stadion mogen spelen", aldus Svilar. "Dat zou fantastisch zijn voor jonge gasten zoals wij.

Tickets zijn via de website van Anderlecht nog steeds online te reserveren. Abonnees mogen zo gratis binnen, de rest betaalt vijf euro.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.