Frutos looft zijn spelers na knalprestatie: "Maar dit moeten ze niet enkel tegen Barcelona laten zien"

08 maart 2016 22:04

Nicolas Frutos heeft een eerste mijlpaal bereikt bij Anderlecht. Net als René Peeters vorig jaar behaalde hij met de beloften van paars-wit de laatste vier van de Youth League. Een prestatie om u tegen te zeggen, ondanks het 'gelukje' om door te gaan na een fout van Dinamo Zagreb.

Anderlecht speelde tegen Barcelona ondanks het verlies tegen Zagreb, die wel een speler opstelden die geschorst was. "Dat inderdaad een gelukje", knikte Frutos. "Maar als je ons vandaag zag spelen, verdienden we de kwalificatie. We hebben gestreden als collectief."

Maar Frutos wou er toch een paar spelers uithalen. "Vancamp scoort alweer een héél belangrijke goal, Bourard heeft enorm veel werk verzet en Mangala was weer een belangrijke schakel. Die rode kaart was schandalig. We hebben de beelden gezien en er was niets aan de hand. Hij is een belangrijke speler met fenomenale kwaliteiten. We gaan zien of we die kaart kunnen aanvechten."

Maar Frutos was vooral blij met hoe zijn ploeg voor de dag kwam. "Dat wil ik elke week zien. Tegen de grote én de kleine ploegen. Ze moeten beseffen dat in voetbal alles mogelijk is. Ze moeten die niet enkel tegen Barcelona doen", benadrukte Frutos.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.