Gisteren vrouwendag, vandaag Flamedag: Rusland moet voor de bijl

09 maart 2016 11:00

De Belgian Red Flames spelen in de Portugese Algarve tegen Rusland hun laatste wedstrijd van de Algarve Cup. De inzet van die match is plek 5 op het meest prestigieuze vriendschappelijke toernooi van de wereld.

Om 15 uur Belgische tijd kan u via ons de wedstrijd uiteraard opnieuw live volgen. Een match waarin wordt beslist of de Flames vijfde dan wel zesde worden.

Lorca Van De Putte zal er meer dan waarschijnlijk niet bij zijn - zij wordt gespaard om geen ernstige blessure op te lopen. Ook Cecile De Gernier zal niet spelen, zij kreeg gisteren op training een trap op de voet.

Weinig wissels?

Davina Philtjens is aan de beterhand na ziekte, maar een basisplaats komt zeker te vroeg. Ook Silke Demeyere is ondertussen trouwens lichtjes ziek.

Globaal verwachten we niet te veel wissels in vergelijking met de basiself van de match tegen Denemarken, die werd gewonnen. De Russen spelen wel érg verdedigend en loeren op counters, dus het zal opletten worden voor de Flames. Toch zijn we duidelijk: de Flames gaan vandaag gewoon winnen van Rusland. 2-0? We schrijven het al op.

Aernout Van Lindt

België \\ Rusland
 
 
Reacties.