Frutos legt met fantastische anekdote uit wat hij wil van Anderlecht: "Mijn kapitein tierde en sloeg op alles in de buurt"

09 maart 2016 07:27

Nicolas Frutos heeft het geklaard: zijn jeugd van Anderlecht zit voor het tweede jaar op rij in het finaletoernooi met vier in de Youth League. Maar niet enkel tegen Barcelona wil hij zulke inzet en mentaliteit zien.

Frutos diepte een anekdote uit zijn eigen verleden op om aan te geven wat hij precies wil. "Ik speelde als vrij jonge gast bij Independiente, één van de Grote Vijf in Argentinië", begon De Reiger. "Op een bepaald moment speelden we 0-0 gelijk tegen een kleinere ploeg. Onze kapitein was werkelijk woedend en kwam de kleedkamer tierend ingelopen en sloeg op alles in zijn buurt."

Elke match is belangrijk om te winnen - Nicolas Frutos

"Ik vroeg hem wat er aan de hand was en of het gelijkspel nu echt zo erg was. Hij antwoordde me: "Volgende maandag spelen we tegen Boca Juniors, je zal wel zien." De week erna klopten we Boca op hun veld met 0-2. Maar we waren wel uit de Copa Libertadores geknikkerd."

"En toen vroeg ik het hem nogmaals. "Zie je nu? Je moet niet enkel tegen de grote teams willen winnen, maar ook tegen de kleine", antwoordde hij me. Dat wil ik van de jongeren bij Anderlecht ook zien. Ze moeten elke match willen winnen, want elke match is belangrijk. Als je dat leert, ben je klaar om in een grote club te spelen", benadrukte Frutos.

We verdienden het vandaag - Nicolas Frutos

Het was alsof hij een speech voor héél de club hield. "Nee, ik wil onze spelers laten zien wat ze in elke match moeten doen. In voetbal is alles mogelijk. Je kan tegen iedereen verliezen en tegen iedereen winnen. Barcelona, die willen winnen tegen iedereen!"

Maar dat de U19 weer bij de vier besten van Europa zitten, deed hem duidelijk wel plezier. "Kijk, we zijn door een fout van Zagreb doorgegaan. Dat is waar. Maar vandaag waren we beter en verdienden we het om door te gaan", besloot hij.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.