International met krachtige mededeling: "We hebben een land te verdedigen en het begint met geloof in elkaar"

22 maart 2016 19:19

België en Brussel zijn dinsdag opgeschrikt door een aantal aanslagen in Brussel en op de luchthaven in Zaventem. Dat heeft diepe wonden geslagen, ook in de voetbalwereld. Tine Schryvers had een mooie, duidelijke boodschap te melden.

Schryvers gaat dit seizoen in het Noorse Valerenga spelen, de voorbije week was ze met de club op oefenkamp in La Manga, Spanje. "Op dagen als vandaag ben ik niet blij dat ik kilometers verwijderd ben van mijn familie, vrienden en mijn thuisland België", aldus de Red Flame daarover.

"Ik ben heel trots dat ik twee weken geleden mijn land kon vertegenwoordigen door voetbal te spelen in Portugal", verwijst ze naar de Algarve Cup. "Maar die trots is nu omgeslagen in droefnis, omdat het land dat we op het veld hebben verdedigd op het veld nu op de knieën is gebracht."

Laat ons allen dichter bij elkaar komen - Tine Schryvers

"Ik bid voor iedereen die vandaag zijn familie is kwijtgeraakt, die ongerust in de ziekenhuizen aan het wachten is of hun families of vrienden in pijn ziet. Ik wil ook bidden voor de mensen die dezelfde droefnis voelen die ik voel. Mijn thuis en mijn geliefden zijn in gevaar gebracht."

"Laat ons allen dichter bij elkaar komen en laat ons de kleine en belachelijke dingen achterwege laten, we hebben een land te verdedigen en het begint met het geloof in elkaar."

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.