Spectaculaire prestatie Messi komt ten einde

25 maart 2016 20:05

In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili wonnen de Argentijnen met 1-2, maar toch was er een kleine domper op de avond van Lionel Messi.

De Argentijnse balgoochelaar speelde de volle 90 minuten en was essentieel in de overwinning tegen rivaal Chili. Aanvoerder Messi legde de 1-2 op een bord voor ploegmaat Mercado en pikte zo zijn assist mee voor de avond. Opvallend: na maar liefst 117 wedstrijden lukte het voor de eerste keer de Barça-aanvaller niet om een schot op goal te krijgen.

Waanzinnige statistieken

In de Champions League schiet Messi voor Barcelona gemiddeld zes keer tussen de palen, in La Liga lukt het hem gemiddeld vijf keer. De 28-jarige aanvaller scoorde dit seizoen 37 doelpunten in 38 wedstrijden voor de Catalanen. Afgelopen drie seizoenen bijeengeteld, scoort de Argentijn 1,03 goals per wedstrijden voor zijn club.

Argentinië staat momenteel op een teleurstellende vierde plaats in hun poule voor de kwalificatie van het WK. Messi heeft er vertrouwen in dat de ploeg alles tot een goed einde zal brengen: "Deze ploeg geeft elke wedstrijd alles wat ze hebben. We lieten ons karakter zien door terug te komen na 1-0 te hebben achtergestaan. Wij gaan deze mentaliteit doortrekken naar de rest van de kwalificiatiewedstrijden", aldus Lionel Messi.

Sean Raab

La Liga \\ Barcelona \\ Argentinië \\ Chili
 
 
Reacties.