Sprokkels 31/03: Keeper van EK-tegenstander Rode Duivels valt geblesseerd uit

31 maart 2016 16:54

De interlandbreak is achter de kiezen en we bereiden ons voor op de start van de nacompetitie. Onze redactie krijgt dagelijks dan ook een pak leuke weetjes en kleine nieuwtjes binnen. Vandaar, dit overzicht!

  • Giorgio Chiellini is hersteld van zijn kuitblessure. De Italiaanse centrale verdediger was twee maanden uit de roulatie door een blessure die hij tegen laagvlieger Frosinone opliep.

  • Stefano Marzo heeft zijn contract bij SC Heerenveen verlengd. De Belgische centrale verdediger had een contract dat komende zomer afliep, maar tekende bij voor twee seizoenen. Marzo kwam in 2013 over van Beerschot en is dit seizoen een vaste waarde in de Friese defensie.

  • Serge Aurier traint weer mee bij PSG. De Ivoriaanse rechtsback werd voor 6 weken verbannen nadat hij zich in een videoboodschap liet gaan tegen de scheidsrechter na het Champions League-duel tussen PSG en Chelsea. Trainer Laurent Blanc vertelde aan France Info dat de verdediger als voetballer beschouwd moet worden, niks meer of minder.

  • Rob Elliot, de doelwachter van Ierland, ziet het EK aan zijn neus voorbij gaan. Hij liep een knieblessure op en zal maanden niet meer kunnen spelen. Ierland, een van de tegenstanders van de Rode Duivels tijdens het EK in Frankrijk, zag eerder al keeper Tim Krul uitvallen voor het Europees Kampioenschap.

  • Valencia ontsloeg gisterenavond Gary Neville als manager van de club en het bestuur heeft zijn zinnen al gezet op Manuel Pellegrini. De Chileense oefenmeester wordt in de zomer bij Manchester City vervangen door Josep Guardiola.

  • De Braziliaanse voetballegende Pele klaagt Samsung aan voor maar liefst 30 miljoen euro. Het Zuid-koreaanse bedrijf zou zonder toestemming beelden hebben gebruikt van de voetballer voor een advertentie.
  • Het sprookje van Leicester heeft de ultieme zegening gekregen. Sir Alex Ferguson bekende aan Sky Sports dat Leicester de titel verdient en is overtuigd dat ze die ook zullen winnen. "Ze zijn veruit de beste ploeg geweest", klonk het bij de Mancunian.

  • Mario Balotelli lijkt de volgende in de rij om naar China te vertrekken. De Italiaan die wordt uitgeleend door Liverpool aan AC Milan, zat aan tafel met Jiangsu Suning. Voor 15 miljoen euro lijkt de aanvaller Alex Teixeira en Ramires te gaan vergezellen in Nanking.

  • Simon Mignolet is ambassadeur van de Truiense fruitexportbedrijf Fruit Innovation Farmers. Mignolet is sinds kort op de fruitkisten te zien. Het is niet meteen het meest sexy product om mee geassocieerd te worden. Gelukkig steunt de actie het goede doel.
  • Ricardo Kaka probeert Iker Casillas over te halen om naar de VS te komen. De Braziliaan komt uit voor Orlando City en gelooft dat zijn voormalige ploeggenoot bij Real Madrid wel een verhuis naar de MLS ziet zitten.

Redactie

Premier League \\ Serie A \\ Nederlandse Eredivisie \\ Heerenveen \\ Liverpool FC \\ Manchester City \\ AC Milan \\ Juventus \\ FC Porto
 
 
Reacties.