Milicevic klaar voor dé topper: "Brugge is Barcelona niet, ze zijn te kloppen"

08 april 2016 17:27

Als we een jaar teruggaan was het Club Brugge dat eerst op bezoek ging in Gent in play-off 1. Nu is het aan de Buffalo's om eerst naar het hol van de leeuw te trekken. Danijel Milicevic is er alvast klaar voor.

Milicevic speelde immers enkele van zijn beste wedstrijden tegen de Bruggelingen. Zo scoorde hij een klein jaar geleden twee keer tegen de troepen van Michel Preud'homme én werd de titel enkele weken later half gewonnen in Jan Breydel.

"Brugge lag me het laatste jaar wel, ik zorgde voor wat assists en enkele goals tegen hen. Ik denk uiteraard terug aan die wedstrijden. Die goal van Benito helemaal op het eind,... dat zijn emoties die je nooit meer vergeet", aldus de Zwitserse aanvallende middenvelder.

Die goal van Benito aan het eind... zo'n emoties vergeet je nooit -Danijel Milicevic

Het belang is duidelijk. "Het is een sleutelmatch, de eerste échte topper van play-off 1. Het kan heel wat veranderen in de titelstrijd." Een ouderwetse zespuntenmatch, zeg maar. "Als we winnen komen we op één punt, als we verliezen staan we er zeven in het krijt."

"Club is de grote favoriet, ze staan vier punten voor op ons en Anderlecht. Het is voor ons nooit makkelijk daar, het blijft de Slag om Vlaanderen." Toch wil Milicevic niet te veel in die underdogrol kruipen. "Brugge is Barcelona niet, hé. Ze zijn niet onklopbaar, ook al hebben ze die mentaliteit van echte veroveraars tegen ons."

De revanchegevoelens zijn alvast aanwezig. "Die twee wedstrijden die we na elkaar verloren hebben ons echt pijn gedaan. Toen kwamen we net uit een goeie reeks waarin we de drie groten klopten begin januari."

KAA Gent
 
 
 
Reacties.