Begin dit seizoen de meest gevreesde spits in de Jupiler Pro League, maar nu blijft er niets meer van die reputatie over

13 april 2016 08:57

Begin dit seizoen scoorde hij nog doelpunten aan de lopende band en dacht iedereen dat hij - en niemand - anders op weg was om zich op het einde van de rit tot Gouden Stier te kronen. Maar ondertussen is Gohi Bi Cyriac allesbehalve nog een gevreesde spits.

Begin november tekende Cyriac thuis tegen OH Leuven al voor zijn tiende doelpunt van het seizoen. 10 goals in 15 wedstrijden? Niet mis. Hélemaal niet mis. Na een fantastisch competitiebegin van KV Oostende en hemzelf dachten heel wat waarnemers dat Cyriac zich op het einde van de rit weleens tot Gouden Stier zou kunnen kronen.

Torinstinct teruggevonden, maar veel te weinig gebruikt sinds november

De gewezen spits van Standard en RSC Anderlecht had eindelijk zijn torinstinct teruggevonden en niets of niemand leek hem af te stoppen. Alleen gooiden een blessure en een enorm neerwaartse vormcurve roet in het eten.

Sinds begin november ging het flink bergaf met de prestaties van Cyriac. Dat tonen ook de statistieken aan: amper drie goals scoorde de Ivoriaan met een Belgisch paspoort nog sinds die wedstrijd tegen OHL. Te weinig voor een kandidaat-topschutter. Véél te weinig.

KV Oostende draait veel minder

Natuurlijk is het niet allemaal de schuld van Cyriac. Sinds de jaarwisseling – en de herfsttitel – draait het nu ook eenmaal heel wat minder bij KV Oostende. Yves Vanderhaeghe heeft het niet makkelijk om zijn ploeg even swingend en dominant voetbal te laten spelen als voor Nieuwjaar.

Iedere tegenstander kent KVO en onderschat ‘het vriendelijke Kustploegje’ wordt tegenwoordig bekeken als een volwaardige subtopper. Dat Oostende in play-off 1 tegen de overige vijf beste clubs van het land moet spelen zal het er dan ook niet makkelijker op maken voor Cyriac om zich aan het einde van de rit tot topschutter te kronen.

Topschutter worden? Niet simpel

Enkele andere jongens – Hanni en Perbet bijvoorbeeld – gaan in play-off 2 mogelijk net iets makkelijker tot scoren komen. Al mag Cyriac de komende weken natuurlijk altijd het tegendeel bewijzen tegen AA Gent, Zulte Waregem, Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk.

Redactie

KV Oostende
 
 
Reacties.