Dit zijn de tegenstanders van Svilar, Faes en co in de Youth League

14 april 2016 22:35

Vrijdag speelt Anderlecht de halve finale van de Youth League tegen Chelsea. Als RSCA wint spelen ze de finale tegen de winnaar van het duel Real Madrid-PSG. Alle wedstrijden vinden plaats in het Zwitserse Nyon. Wij namen de tegenstanders van Sporting onder de loep.

Chelsea FC

De tegenstander in de halve finale van de Paarswitte U19 is Chelsea. The Blues wonnen het tornooi vorig jaar en willen die titel graag verlengen. In de huidige selectie zitten maar liefst vijf spelers die vorig jaar in de finale tegen Shaktar startten.

Onderweg naar Nyon verloor het team van coach Adi Viveash niet. Chelsea won groep G met als tegenstanders Kiev, Porto en Maccabi Tel Aviv, ze haalden 14 van de 18 punten. In de achtste finale wipten ze Valencia na penalty's en in de kwartfinale werd Ajax met 1-0 opzij gezet.

RSCA zal voor een paar spelers moeten opletten. Spits Tammy Abraham scoorde zeven keer in de groepsfase en is jeugdinternational bij Engeland. De organisatie vanachter staat ook wel stevig, met het sterke centrale duo, kapitein Jake Clarke-Salter en Fikayo Tomori. Ze vormen een stevige ruggegraat bij The Blues, samen met doelman Bradley Collins, die al sinds zijn twaalfde bij Chelsea speelt, en centrale middenvelder Kyle Scott, die het enige doelpunt maakte tegen Ajax.

Paris Saint-Germain

De U19 van PSG doet wat het eerste elftal niet lukte, de halve finales bereiken van de Youth League. Daarin moeten ze het vrijdag opnemen tegen Real Madrid, met wie ze overigens ook in groep A zaten. De Parijzenaars doen het daarmee al beter dan vorig jaar, toen geraakten ze niet verder dan de groepsronde.

Richting halve finales moest PSG het in de groep opnemen tegen Real Madrid, Malmö en Shakhtar Donetsk. Ze speelden hun openingswedstrijd gelijk tegen Malmö en verloren met 2-0 van Real, voor de rest wonnen ze elke wedstrijd, ook een 4-1 tegen hetzelfde Real. Bij de laatste 16 moest Middlesbrough eraan geloven en in de kwarfinale versloegen ze AS Roma met 3-1.

Coach François Rodrigues rekent vooral op zijn vijf Franse jeugdinternationals die het EK U17 wonnen in 2015. Linksback Alec Georgen en centrale verdediger Mamadou Doucoure in de defensie en daarvoor centrale middenvelder Lorenzo Callegari. De spits Odsonne Edouard en winger Nanitamo Ikoné scoorden samen al vier keer in de Youth League. Maar topscoorder in dit jeugdelftal is Jean-Kévin Augustin, die ook al 11 keer mocht opdraven bij het eerste elftal van Paris SG.

Real Madrid

Real Madrid is de enige niet-groepswinnaar die tot in Nyon geraakte. Ze eindigden een punt achter tegenstander Paris-Saint Germain. De Koninklijke hebben na twee wedstrijden een 3-4 achterstand op PSG en dus heeft het team van coach Santiago Solari nog iets bewijzen in hun halve finale.

Los Blancos hadden uiteraard dezelfde tegenstanders als PSG. Ze verloren een partij tegen de Fransen met 4-1 en ook tegen Malmö werd met 1-0 verloren. Voor de rest won Real Madrid alles. Eerst moesten ze Eiborg nog met 3-1 verslaan om door te gaan. In de achtste finales versloegen ze City met 3-1 en in de kwarftinales werd Benfica met 2-0 opzij gezet.

Het is bij de U19 van Real natuurlijk uitkijken naar hun doelman Luca Zidane, zoon van. Verder speelt ook de extreem getalenteerde spits Borja Mayoral in het elftal, de Spanjaard scoorde zeven keer in zes Youth League-wedstrijden en mocht ook al vijf keer meedoen met de grote jongens. Winger Cristian Cedrés scoorde drie keer in een wedstrijd tegen Shaktar en ook kapitein Aleix Febas is een sterkhouder van het elftal.

Maarten Pottie

Anderlecht \\ Chelsea \\ PSG \\ Real Madrid
 
 
Reacties.