Anderlecht sneuvelt kansloos in halve finales Youth League

15 april 2016 14:44

Anderlecht is er voor het tweede jaar op rij niet in geslaagd om de finale van de Youth League te halen. In de halve finales gingen ze vrij kansloos onderuit tegen een sterk Chelsea.

Het spitsenduo van Chelsea Abraham-Palmer maakte het de jongens van Anderlecht héél moeilijk. Paars-wit had ook moeite om de bal in de eigen ploeg te houden en Chelsea domineerde de volledige eerste helft. Abraham trof al eens het doelhout en Svilar moest een inzet van Tomroni pakken. Maar na twintig minuten was het toch raak.

Een heel mooie één-twee-combinatie tussen Abraham en Palmer werd door die laatste in het hoekje gedeponeerd, Svilar maakte geen kans. Anderlecht kwam nog een paar keer goed weg. En net voor de rust moest Svilar nog een heel sterke save uit de mouwen schudden op alweer een poging van Abraham.

Chelsea te sterk

Met 1-0 bij de rust was er nog niets gespeeld en Frutos wisselde al snel zijn rechtsachter Denayer voor een extra aanvallend kracht: Bernier. Het zorgde voor iets meer druk en een paar kleinere kansen. Maar toen kapitein Colkett iets voor het uur de tweede voor de Londenaren scoorde, werd het wel heel moeilijk.

Met diepe spits Petit naast Vancamp probeerde Frutos nog iets te forceren, maar het leverde niets op. Anderlecht was te onmachtig voor doel en Chelsea speelde het volwassen uit. Twintig minuten voor tijd deed 'Man van de Match' Abraham er nog een schepje bovenop met de 3-0 na een perfecte counter. Het was weer een mooie campagne van de U19 van Anderlecht, maar we moeten bekennen dat Chelsea te sterk was.