We trokken met identieke vragen naar Preud'homme en Hasi: "De statistieken zullen altijd in het voordeel van Anderlecht spreken"

15 april 2016 17:00

RSC Anderlecht en Club Brugge spelen zondag dé absolute topper en sleutelwedstrijd van play-off 1. De West-Vlamingen kunnen paars-wit op zeven punten zetten. We trokken vanmiddag dan ook naar Michel Preud'homme en Besnik Hasi met drie vragen.

Wie begint aan RSC Anderlecht - Club Brugge als favoriet?

MICHEL PREUD'HOMMEBESNIK HASI
"De cijfers van de voorbije seizoenen wijzen RSC Anderlecht aan als favoriet. Maar dat is eigenlijk altijd het geval. Anderlecht is nu eenmaal de meest succesvolle club van België. De statistieken zullen dus altijd in hun voordeel spelen.""Ik kan het niet vooraf zeggen. We hebben in de reguliere competitie twee keer vrij gemakkelijk gewonnen, maar dat is meer iets voor de media. Club Brugge kon zogezegd ook niet winnen van KAA Gent, hé. Al denk ik wel dat blauw-zwart een voordeel heeft door de voorsprong in het klassement."

Is de strijd gestreden als Club Brugge wint in het Astridpark?

MICHEL PREUD'HOMMEBESNIK HASI
"Een overwinning in Brussel bezorgt ons de titel niet. Elke wedstrijd in play-off 1 is cruciaal. Maar het is wel zo dat we een krediet hebben opgebouwd de voorbije weken. En dat krediet kunnen we groter maken. Bovendien is het leuk dat we zondagavond sowieso nog steeds aan de leiding staan.""Kan ik dat voor de wedstrijd al zeggen? Anderlecht kan iedereen kloppen. We moeten de lijn van de wedstrijden tegen KRC Genk en bij Zulte Waregem doortrekken. Wees maar zeker dat dat genoeg zal zijn. Het grote verschil is deze keer dat Club ook zal willen voetballen. Details zullen de strijd beslissen."

Wie of wat vrees je het meest bij de tegenstander?

MICHEL PREUD'HOMMEBESNIK HASI
"Het zou niet slim zijn om daarover in de media te praten. (lacht) Maar laat ons zeggen dat Anderlecht de kwaliteit heeft om plankgas te starten. We moeten dus vanaf de eerste minuut klaar zijn.""Wij vrezen niets of niemand. Anderlecht heeft de kwaliteit om van elke tegenstander te winnen. Altijd en overal."

Cédric De Volder - Johan Walckiers

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.