UEFA Youth League tweede jaar op rij voor Anderlecht-killer Chelsea

18 april 2016 21:05

Chelsea heeft dit jaar dan toch iets te vieren. De U-19 van The Blues hebben voor de tweede jaar op rij de UEFA Youth League gewonnen. In de finale die plaats vond in het Zwitserse Nyon, waren de Londenaars met 2-1 te sterk voor Paris Saint-Germain.

Op vrijdag was Chelsea al een maat te groot voor de U-19 van Anderlecht, The Blues wonnen overtuigend met 3-0 van Paars-Wit. Ook tegen Paris Saint-Germain waren de jonkies van Chelsea de betere ploeg.

Wedstrijdverloop

Fikayo Tomori zette de Engelsen al vlug op rozen met een doelpunt na tien minuten. Twee minuten later kregen de Parijzenaren vanop de stip de kans om de bordjes in evenwicht te laten hangen, maar doelman Bradley Collins redde de strafschop van Jean-Kevin Augustin.

Op het uur kwamen de Fransen dan toch terug in de wedstrijd, de gelijkmaker werd gemaakt door Yakou Meïté. De hoop van PSG werd al na drie minuten weggespoeld door het winnend doelpunt van Kasey Palmer.

Anderhalf jaar ongeslagen

Vorig jaar was Chelsea met 3-2 te groot voor Shakhtar Donetsk. In de halve finale voorafgaand aan die wedstrijd was het toen ook al Chelsea die Anderlecht uit de competitie kegelde. The Blues zijn al sinds 25 november 2014 ongeslagen in de UEFA Youth League