Foket en Gent zijn wakker geschud: "Wij hebben geen groep die zegt: we zijn er, nu mogen we het laten hangen"

20 april 2016 12:01

Donderdag kan Gent al het harde werk van Besnik Hasi en zijn jongens weer teniet doen. Of Anderlecht kan Gent weer uit de titelrace slaan. Dat is het mooie aan de play-offs, het verandert elke week. "Alles geven en dan zien we wel", zegt de altijd nuchtere Thomas Foket.

Foket heeft zondag vanuit zijn luie zetel en met een gerust gevoel eens naar de topper tussen Anderlecht en Club kunnen kijken. Wij hebben eens rustig naar de rest kunnen kijken", lachte Foket. "Anderlecht heeft ons een plezier gedaan en nu kunnen wij ons weer helemaal in de titelrace zetten. Maar het is wat de coach zegt: we moeten match per match bekijken en niet te veel voor ons kijken. En dan kan je nog zien, het is nog lang hé..."

Na Club Brugge was er geen probleem - Thomas Foket

Vanhaezebrouck moest echter al eens aan de alarmbel trekken. Hij zei dat sommigen na de winst tegen Club Brugge dachten dat ze er al waren (2-1 winst in de beker). "Er was gewoon een goed gevoel in de groep. Op dat moment ging het goed, toen was er geen probleem."

"Het is pas vanaf de wedstrijd op Club Brugge dat het minder is beginnen gaan. Wij hebben ook geen groep die zegt: we zijn er, nu mogen we het laten hangen. Dat gevoel was er niet. Die match erna heeft zich ook op details afgespeeld. Pak dat je 0-0 gaat spelen tegen Club Brugge en je gaat door in de beker konden we een heel ander verhaal gehad hebben", aldus Foket.

Wij moeten ons geluk zelf afdwingen, Anderlecht heeft het geluk aan zijn zijde - Thomas Foket

Heeft de match tegen Oostende voor een boost gezorgd? Het kan, maar Gent zal wel moeten bevestigen tegen een Anderlecht vol vertrouwen "Dit kan wel voor de ommekeer zorgen. We hadden 1 op 6 gepakt tegen Oostende, dus we wisten dat het moeilijk ging zijn."

Anderlecht zit wel in een goeie spiraal: winnen met een own goal tegen Genk, daarna met de schrik vrij op Zulte Waregem en nu tegen Club Brugge gewonnen. Gent moet zelf zijn geluk afdwingen. "Ja, dat is wel waar. Als je hun en onze match tegen Zulte Waregem vergelijkt, dan was dat wat hetzelfde. Maar zij hadden geluk dat de bal eens goed viel op het einde en wij niet. Pas op, ze verdienden te winnen hé. Maar ik wil gewoon zeggen dat het van details afhangt."

Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.