Ex-speler Club Brugge kan zijn club drie punten kosten wegens ... stadionverbod!

21 april 2016 19:20

Consternatie in derde klasse A, waar Eendracht Aalst een klacht gaat indienen tegen Sparta Petegem. Dit omdat een speler van de bezoekers tijdens de match van begin april een stadionverbod zou hebben gehad.

Eendracht Aalst verloor begin deze maand van Sparta Petegem (1-3), maar vecht die wedstrijd nu aan. En wel omdat er met Jason Vandelanoitte een speler op het veld zou hebben gestaan met een stadionverbod.

En dan mag je natuurlijk geen stadion betreden, ook niet om te spelen. "Wij werden voor de match ingelicht van het stadionverbod van Jason Vandelanoitte", aldus Yannick Van Aken van Aalst tegen TV Oost.

We willen correct zijn: de fouten moeten worden aangekaart

"De tijd van bommen leggen is al lang voorbij, maar we willen correct zijn. Er zijn fouten gebeurd en die moeten worden aangekaart", aldus het bestuurslid. Als de uitslag wordt omgezet in een forfaitwinst voor Aalst, dan stijgen zij van 6 naar 3 in het klassement.

Volgens Petegem ging de speler in beroep tegen het stadionverbod en zou dat opschortend werken. Aalst betwist dat: "Wij hebben vanuit de KBVB een bevestiging dat een speler die beroep zou aantekenen van de lijst der stadionverboden meteen van die lijst wordt geschrapt."

2e amateurliga A \\ Club Brugge \\ Eendracht Aalst \\ Sp. Petegem
 
 
 
Reacties.